در اعلامیهای که ازسوی جنبش زنان مقتدر به نشر رسیده آمده است که زنان به شکل فجیع با توهین، تحقیر، شکنجه، لتوکوب، زندان، تجاوز جنسی و قتلهای مرموز و هدفمند از سوی طالبان مواجه شده است. این اعلامیه امروز شنبه(۴ سنبله/۲۶ اگوست) به نشر رسیدهاست.
همچنین جنبش زنان مقتدر تاکید میکند که در این دو سال، دهها تن از زنان در نقاط مختلف افغانستان به گونهی هدفمند به قتل رسیدهاند که گروه طالبان مسوولیت این قتلها را به دوش «افراد مسلح نا شناس» گذاشتند.
این درحالیست که چند روز پیش، حورا سادات یوتیوبر مشهور افغانستان، به شکل اسرارآمیز در کابل به قتل رسیدهاست. به نقل از منابع، گروه طالبان جسد او را در قبرستان«کارتهی سخی» به صورت پنهانی دفن کردهاند. منابع اضافه میکنند که در حال حاضر قبری موسوم به حورا سادات به شدت توسط طالبان نظارت می شود.
جنبش زنان مقتدر، این عمل گروه طالبان را ضد انسانی و حقوقبشری میداند و میگوید که طالبان در صدد پنهانکاری اعمال ضد حقوقبشری و ضد انسانیشان اند.
از سویی این جنبش گزارش اخیر یونما در کابل را که در مورد کشته شدن ۲۱۸ تن از نیروهای امنیتی در دولت جمهوریت نشر شد، «نگران کننده و تاسفبار» میخواند و خاطرنشان میکند که آمار کشته شدههای نیروهای امنیتی در دولت جمهوری بیش از رقمیست که در گزارش جدید یونما به نشر رسیدهاست.
جنبش زنان مقتدر افغانستان، در این اعلامیه اسمهای چندتن از زنانی که به شکل مرموز به قتل رسیدهاند، اعلام کردهاست. در این فهرست اسم ۱۸ زن به این ترتیب آمدهاست:
۱- مرسل نبیزاده، وکیل پارلمان – قتل مرموز در کابل؛
۲- شکریه الکوزی، داکتر – قتل مرموز در کابل؛
۳- گلسر، دانشجو و فعال مدنی – قتل مرموز در اندخوی؛
۴-خاطره، معلم – قتل مرموز در نيمروز؛
5- حورا سادات، یوتیوبر و فعال مدنی – قتل مرموز در کابل؛
۶-سمیه، محصل – قتل مرموز در بلخ؛
۷-زینب عبداللهی در پوستهی اونچی در غرب کابل تیرباران شد؛
۸-حليمه امامی در بامیان تیرباران شد؛
۹-شریفه، دانشجو وفعال مدنی – قتل مرموز در بلخ؛
۱۰-فاطمه، دانشجو و فعال مدنی – قتل مرموز در بلخ؛
۱۱- زينب، فعال مدنی – قتل مرموز در کابل؛
۱۲- فروزان صافی، فعال مدنی – قتل مرموز در مزارشریف؛
۱۳- نفیسه بلخی، قابله – قتل مرموز در بلخ؛
۱۴- ثمرگل، نمایندهی زنان قریهی دوربافان – قتل مرموز در کاپیسا؛
۱۵- فروزان، دختر ۱۳ ساله – قتل مرموز در کابل؛
۱۶- عیدی یما، کارمند دولت همراه با ۲ دخترش – قتل مرموز در کابل؛
۱۷- بانو نگار، افسر پولیس – قتل مرموز؛
همچنان جنبش زنان مقتدر، در این اعلامیه، خواستههای خود از جامعهی جهانی را نیز مطرح کرده است. خواستههای این جنبش از جامعهی جهانی چنین آمدهاست:
۱-جنبش زنان مقتدر زنان افغانستان، از جامعهی جهانی و نهادهای حامی حقوقبشر و حقوق زنان در سراسر جهان میخواهد که جلوی جنایتهای گروه طالبان را در افغانستان بگیرند.
۲-شهروندان آگاه کشورها، سازمان ملل متحد و نهادهای حقوقبشری باید دادخواهی و همکاری کنند تا دادگاه جزایی و کیفری بینالمللی لاهه، جنایتهای ضد بشری طالبان علیه مردم بیدفاع افغانستان را در اولویت کاری خویش قرار دهند.
۳-جامعهی جهانی بهویژه سازمان ملل وشورای امنیت با گروه تروریستی طالبان بهعنوان یک گروه تروریستی وتک جنسیتی برخورد کنند و هرگز این گروه را به عنوان یک حکومت بهرسمیت نشناسند.
۴-هر نوع تعامل با طالبان و به رسمیتشناختن این گروه تروریستی، به معنای تعامل با تروریسم و رسمیتدادن به تروریستان است.