براساس گزارش رسانههای پاکستان تروریست تحت تعقیب در حملات به جامعه هزارههای پاکستان توسط پولیس این کشور دستگیر شد.
خبرگزاری نیوز به نقل از پولیس پاکستان امروز چهارشنبه(۱۵ سنبله/ ۶سپتامبر) نوشته است یک تروریست که بیش از 40 نفر از اعضای جامعه هزاره را در منطقهی ماخ به قتل رسانده بود و در طراحی کشتن ده ها کارگر هزاره در معدن ذغال سنگ دست داشت سرانجام توسط یک آژانس غیرنظامی، اداره اطلاعات، دستگیر شد.
عبدالباری، پسر یک،کارمند رده پایین دولتی، از جنوری ۲۰۲۱ در لیست نظارت نهادهای امنیتی پاکستان قرار داشت. او همراه با چند تن دیگر، ۱۱ معدنچی زغال سنگ از جامعه هزاره را در یک حمله ظالمانه قتل عام کردند که داعش مسوولیت آن را بر عهده گرفت.
قتل ۱۱ کارگر هزاره در معدن در کویته پاکستان منجر به اعتراض جامعه هزاره برای شش روز متوالی با اجساد مرده در کنارگذر غربی در کویته شد. این معترضان تاکید داشتند که آنها را دفن نخواهند کرد مگر اینکه عمران خان، نخست وزیر وقت، آنها را ملاقات کند.
عمران خان بلافاصله به دیدن معترضان رفت و پس از دیدار نخستوزیر با جامعه هزارهها، آنها اجساد را دفن کردند.
این قتل عام در نزدیکی ماخ، نزدیک به مرز افغانستان، زمانی رخ داد که شبهنظامیان مسلح معدنچیان را از محل زندگیشان ربودند و به کوههای مجاور بردند. یک ویدیوی وحشتناک از صحنه، اجساد قربانیان را نشان میدهد که در کف یک خانه کوچک که دستانشان به هم بسته شدهاند.
این قتل عام شوک بزرگ بر همه نهادهای امنیتی وارد کرد و از آن زمان به دنبال عامل تروریست بودند و او را در افغانستان زیر نظر داشت و منتظر بازگشت او به پاکستان بود.
بخش اطلاعاتی پاکستان گفته است که عبدالباری از آنجایی که قصد داشت با خانوادهاش در مستونگ ملاقات کند، غافل از اینکه حرکاتش پیگیری میشود. آنها توانستن او ر در حال رفتن به کویته از سپین بولدک (افغانستان) بازداشت کنند. براساس اطلاعات موجود او فعالیتهای خود را از منطقه بیقانون مرزی افغانستان انجام میداد.
عبدالباری فعالیت تروریستیاش را بعد از سپری کردن دروس دینی از مدارس افراطگرایانه در کراچی پاکستان آغاز کرده است.
براساس اطلاعات به دست آمده او بیش از 10 سال است که با طالبان افغانستان ارتباط دارد. در دوران تحصیلش در کراچی، برخی از دانشجویان بلوچ تربت وابسته به طالبان، در شستشوی مغزی دانشجویان برای پیوستن به آنها مشارکت داشته است.
این اطلاعات نشان میدهد که عبدالباری با برخی از دانش آموزان، متقاعد شدند که به افغانستان بروند و در آنجا چهل روز آموزش تروریستی ببینند. در سال ۲۰۱۵، عبدالباری دوباره به افغانستان رفت و در بسیاری از عملیاتهای طالبان علیه نیروهای آمریکایی و ناتو شرکت کرد. در همین حال، او همچنان با لشکر جنگوی ارتباط داشت و حملات فرقهای را در پاکستان انجام داد و بعدها به داعش پیوست.
طبق این اطلاعات در سال ۲۰۲۰، زمانی که عبدالباری از مدرسهی در رحیم یارخان فارغ التحصیل شد، توسط یکی از قاریان عبیدالله در افغانستان از نقشه یکی از اعضای داعش در مورد حمله به هزارهها در ماه ماخ مطلع شد. عبدالباری با طرح و اجرای حمله موافقت کرد. متعاقبن باری همراه با قاری عبیدالله و دو افغانستانی دیگر با پنج تن از اعضای داعش ملاقات کرد تا نقشه حمله به معدنچیان زغال سنگ از قومیت هزاره در ماخ را طراحی کنند.
علاوه بر حمله ماخ، عبدالباری همچنین طراح تعدادی از حملات تروریستی بیش از یک دهه بود. در اکتبر ۲۰۱۱، او همراه با همکارانش اتوبوسی را که حدود ۳۰ مسافر از جمله حدود ۲۵ هزاره را حمل می کرد، رهگیری کرد. آنها وارد اتوبوس شدند و به سمت مسافران تیراندازی کردند که ۱۴ نفر از آنها کشته شدند. آنها به غیر هزارهها اجازه دادند تا قبل از تیراندازی، آنجا را ترک کنند.
عبدالباری همچنین حمله بر مزار عبدالله شاه غازی را در اکتبر ۲۰۱۰ ترتیب داد که در آن 10 نفر کشته و دهها نفر زخمی شدند. آنها همچنین امام باره مورد نظر در صدر کراچی را زیر نظر گرفتند. اما به دلیل امنیت شدید در آنجا، طرح حمله را لغو کردند و تصمیم گرفتند مزار عبدالله شاه غازی را هدف قرار دهند، جایی که دو انفجار انتحاری انجام دادند.
عبدالباری بعدن، در آپریل ۲۰۱۳، به همراه سه تن از همکارانش به یک فروشگاه کفش سازی در چهار راه اصلی واقع در جاده شاهزاده و مسجد کویته کمین کردند و علاوه بر زخمی کردن سه نفر دیگر، شش هزاره را نیز کشتند.
عبدالباری پس از پیوستن به داعش در سال ۲۰۱۶، با استفاده از نام طالبان در هلمند (افغانستان) و قاچاقچیان (بلوچستان) از قاچاقچیان مواد مخدر و سایر افراد مرفه، چاندا/خیریه جمع آوری کرد.
او این پول را به دستیاران داعشی خود میسپرد که بعدن در فعالیتهای داعش در پاکستان و افغانستان استفاده میشود. در دسامبر ۲۰۱۷، داعش به یک کلیسای متدیست در کویته حمله کرد و 9 نفر را کشت و 56 نفر دیگر را زخمی کرد. منابع مالی این حمله از جمله از مجموعه چاندای عبدالباری تامین شده بود.