موسسهی دامپزشکی سویدن اعلام کرده است که بیماری تب خوکی برای اولینبار در این کشور شناسایی شد.
رویترز گزارش داده است که موسسهی دامپزشکی سویدن روز چهارشنبه(۱۵سنبله/۶سپتامبر) اعلام کرده است که یک گراز مرده در سویدن که بیماری تب خوکی آفریقایی آن مثبت بوده، به عنوان اولین مورد این تب در این کشور به ثبت رسیده است.
تب خوکی آفریقایی برای انسان بیضرر است؛ اما در خوکهای اهلی و گرازهای وحشی بسیار مضر و کشنده است. این بیماری از آفریقا به اروپا و آسیا گسترش یافته است که تاکنون صدها میلیون خوک را کشته است و بازارهای جهانی گوشت را تحت تاثیر قرار داده است.
موسسهی دامپزشکی سویدن در بیانیهای اعلام کردهاست که هفت گراز مرده در فاگرستا، حدود ۲۰۰ کیلومتری شمالغربی استکهلم پیدا شدهاند که آزمایشات بیشتری روی آنها در حال انجام است.
مسوولان این موسسه گفتهاند که «در حال حاضر، ما نمیدانیم که عفونت چگونه وارد شده است؛ اما این یک جهش طولانی از نزدیکترین منطقهی آلوده در اروپا است. بنابراین ما فرض میکنیم که از طریق انسان اتفاق افتاده است نه گراز وحشی.»
در حالی که این ویروس روی انسان یا سایر حیوانات تاثیر نمیگذارد، میتواند از طریق گوشت خوک یا با حمل آن بر روی کفش، ابزار یا وسایل نقلیه منتقل شود.
شیوع تب خوکی آفریقایی، پرورش دهندگان خوک در کشورهای صربستان، بوسنی و کرواسی را مجبور به کشتن هزاران خوک از ماه جنوری کرده است. آگاهان میگویند که این کار دولتها را برای جبران خسارت کشاورزان تحت فشار قرار میدهد.