دادگاه عالی پاکستان در یک فرمان ۲۱ صفحهی از دولت فدرال خواسته است تا مکانیزمی را مطابق با ماده ۳۱ کنوانسیون پناهندگان ۱۹۵۱ ایجاد کند.
پس از آغاز به کار قاضی فائز عیسا به عنوان رئیس دادگاه عالی پاکستان حال این دادگاه با نشر فرمان ۲۱ صحفهی امروز پنجشنبه(۳۰سنبله/۲۱سپتامبر) از دولت فدرال خواسته است پناهجویانی که ثپت سازمان ملل هستند نباید از این کشور اخراج شوند.
دادگاه عالی پاکستان گفته است باید سازوکاری ایجاد شود وقتیکه پناهندگان وارد پاکستان میشوند قادر به ارائه درخواست «پناهندگی» باشند و به صورت داوطلبانه پس از ورود، خود را ثپت کمیساریای عالی پناهندگان برای درخواست به کشور ثالث کنند.
دادگاه عالی پاکستان در این فرمان از دولت این کشور خواست تا ترتیباتی را برای «اسکان پناهندگان» به طور مستقل یا در ارتباط با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انجام دهد تا زمان «شناسایی وضعیت پناهندگی» و «تصمیم گیری» در مورد درخواست های پناهندگی، چنین پناهندگانی نباید در زندانها حبس نشوند.
در همین حال یک پولیس زن به دلیل اخراج از پاکستان دست به اعتراض زده است و به دادگاه عالی پاکستان راجع شده است.
این پولیس زن «راحیل عزیزی» نام دارد مدعی شده است که او به مدت پنج سال در حکومت پیشین افغانستان برای پولیس این کشور کار میکرد. در آگوست ۲۰۲۱، دولت کابل سقوط کرد و طالبان کنترل افغانستان را پس گرفتند و دولت جدیدی را تشکیل دادند. اکنون به پاکستان «پناهنده» شده است اما بدلیل «ورود غیر قانونی» به این کشور در خطر اخراج قرار دارد.
گفته میشود بسیاری از غیرنظامیان و همچنین مقاماتی که در دولت قبلی با نهادهای دولتی کار میکردند، به دلیل به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، نگران جان خود بودند به پاکستان پناهنده شدند.