براساس گزارش تریبون اکسپرس سازمان کمیساریای عالی پناهندگان در اسلام آباد گفته است که حدود ۶۰۰هزار پناهجو از زمان به قدرت رسیدن طالبان به پاکستان پناهنده شدند.
کمیساریای عالی پناهندگان در اسلام آباد گفته است از آگوست ۲۰۲۱ زمانی که طالبان پس از خروج ایالات متحده و ناتو از افغانستان، قدرت را به دست گرفتند، بیش از ۶۰۰هزار پناهجو و مهاجر جدید افغانستانی وارد پاکستان شدهاند.
بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (یوانسیآر) امروز دوشنبه ( ۳ میزان/۲۵ سپتامبر) نشر کرده آمده است که تعداد پناهجویان مقیم پاکستان در ماه جون امسال به ۳.۵ میلیون نفر رسید که تنها ۱.۳ میلیون نفر از آنها نزد مقامات ثبت شده است.
قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گفته است که تنها ۱.۳ میلیون پناهجوی افغانستانی ثبت ودارای کارت (پیاوآر) هستند.
براساس گزارش تریبون اکسپرس تقریبن ۶۸.۸ درصد از شهروندان افغانستان در نقاط شهری یا نیمهشهری پاکستان زندگی میکنند و ۳۱.۲ درصد در ۵۴ منطقه مختلف از جمله روستاها زندگی میکنند.
تا جون ۲۰۲۳ ، ۷۳۵ هزار و ۸۰۰ یا ۵۲.۶ درصد از کل پناهجویان غیرقانونی در خیبر پختونخوا زندگی میکنند.
کمیساریای عالی پناهندگان گفته است در سال ۲۰۱۷، دولت یک کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) را برای حدود ۸۸۰هزار پناهجو صادر کرد که در سال جاری منقضی شده است.
افریدی گفت: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در حال مذاکره با مقامات پاکستانی برای تمدید کارت ثبت نام پناهجویان افغانستان است و آنها امیدوارند که در این زمینه نتیجه مثبتی حاصل شود.
به گفته افریدی، تصمیم مثبت مقامات برای پناهجویان افغانستانی که به دلیل انقضای کارت هایشان دچار بلاتکلیفی و اضطراب هستند، تسکین میدهد.
این در حالیست که اخیرن دادگاه عالی پاکستان با نشر حکمی ۲۱ صفحهای گفته است که پناهجویان افغانستانی که به دنبال پناهندگی به کشور سوم هستند نباید زندانی و یا این کشور اخراج شوند.