نمايندگان ويژه كانادا، اتحاديه اروپا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، جاپان، نروژ، بريتانيا و ايالات متحده در از طالبان خواستهاند که به محدودیتها بر زنان افغانستان پایان دهند.
ناظران ویژه در این نشست شامل نمایندگانی از ترکیه، بانک توسعه آسیایی، بانک جهانی، یوناما، اوآیسی، یواناودیسی بودند. برعلاوه، زنان و مردان برجسته جامعه مدنی افغانستان در یک جلسه مجازی مقدماتی که قبل از شروع کار برگزار شد، شرکت کردند.
شرکت کنندگان در بیانیه مشترکی که روز سهشنبه (۹عقرب/ ۳۱ اکتبر) نشر کردند، از طالبان خواستند که محدودیتها بر زنان افغانستان را پایان دهند. این نشست در شهر رم به میزبانی ایتالیا در تاریخ (۱۸ اکتبر) برگزار شد. اما بیانیهای پایانی این نشست روز گذشته نشر گردید.
اشتراک کنندگان در این نشست نسبت به وضعیت حقوق بشر در افغانستان ابراز نگرانی شدید کردند.
آنان گفتند که سیاستهای طالبان که زنان و دختران را از فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و زندگی فرهنگی در افغانستان به شمول محدودیتهای تحصیل و اشتغال، حقوق افغانستان محروم کردند، نقض فاحش تعهدهای بینالمللی است.
نمایندگان در این نشست از طالبان خواستند تا سیاستهای آموزشی محدود کننده خود را فورن تغییر دهند و تاکید کردند که آموزش یکی از حقوق بشر است و دسترسی برابر به آموزش با کیفیت، بر اساس برنامههای درسی که مطابق با استانداردهای بینالمللی است و حوزههای مختلف دانش را پوشش میدهد، باید برای همه تضمین شود.
اشتراک کنندگان در این نشست با ابراز تاسف یادآور شدند که طالبان هیچ گام جدی برای آغاز یک روند سیاسی فراگیر در افغانستان در رابطه با نظام آینده کشور برنداشته اند.
آنها گفتند که قانون اساسی جدید برای کشور باید از طریق روند ملی شفاف، فراگیر و معنادار تصویب شود.
این کشورها با نگرانی جدی از وضعیت وخیم انسانی و اقتصادی در افغانستان گفتند که مردم این کشور ۲۹ میلیون دالر نیاز فوری به کمک دارند که اعضای این نشست آن را بدون قید و شرط تایید میکنند.
نمایندگان در این نشست بر تمرکز به رسیدگی بحران بشردوستانه افغانستان تاکید کردند و از طالبان خواستند تا دسترسی بدون مانع را برای همه امدادگران بشردوستانه، اعم از زن و مرد، تضمین کنند تا امدادگران وظایف خود را به طور موثر در تمام مناطق کشور انجام دهند.
اشتراک کنندگان از همه کشورها، به شمول همسایگان افغانستان، خواستند تا تعهدهای قابل اعمال خود را در رابطه با حمایت از پناهندگان و ترویج حق پناهندگی تضمین کنند.
در این نشست به گفتوگو برای رسیدن به تفاهم در افغانستان تاکید شده و از طالبان و دیگر رهبران سیاسی خواستهاند تا در این زمینه از سازمان ملل و سازمان همکاری اسلامی مشورت بگیرند.