رسانه پاکستانی جنگ، با نشر مطلبی در مورد اخراج پناهجویان افغانستانی گفته است که این پناهجویان به هشت دسته تقسیم میشوند که در میان آنها حامیان طالبان توانستهاند برای خودشان اسناد جعلی بسازند و در پاکستان زندگی کنند.
این رسانه نوشته است که در پاکستان به همه پناهجویان به یک دید نگاه میشود. درحالیکه اینطور نیست و پناهجویان به هشت دسته تقسیم میشوند.
رسانه جنگ روز شنبه (۱۳ عقرب/ ۴ نوامبر) نگاشته است که هشت نوع پناهجوی افغانستانی در پاکستان زندگی میکنند.
نوع اول آن دسته از پشتونهایی هستند که اجدادشان قبل از تاسیس پاکستان در گذشتههای دور از افغانستان به پاکستان مهاجرت کردهاند. بنابراین، آنها از اصل و نسب افغانستانی هستند، اما با تولد در پاکستان، از روز اول پاکستانی شدند.
نوع دوم، افغانستانیهایی هستند که در سال ۱۹۷۹ به پاکستان آمدند. اکثر آنها اصالتن کوچی هستند و اغلب به تجارت پارچه مشغول میباشند. این افراد به شهروندان عادی پاکستان تبدیل شدهاند. آنها تابعیت پاکستانی نیز دارند و بخشی منظم از جامعه پاکستان شدهاند.
دسته سوم پناهندگانی هستند که پس از حمله شوروی به افغانستان به پاکستان آمدند. این افراد به طور منظم در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل ثبت نام شدهاند و دولت پاکستان کمکهای قابل توجهی را به نام آنها دریافت کرده است. در میان آنها که فرماندهان با نفوذ افغانستان بودند، بسیاری از آنها میلیاردر هستند. بسیاری از آنها به طور مخفیانه اسناد پاکستانی را به دست آوردهاند و دارایی در پاکستان دارند. به عنوان مثال، در اسلام آباد، پایتخت پاکستان، پس از عمران خان، یک افغانستانی بهترین خانه را دارا میباشد.
نوع چهارم، افغانستانیهایی هستند که اکثرن وابسته به حزب خلق و پرچم بودند که پس از سرنگونی رژیم نجیبالله در افغانستان و اشغال مجاهدین به پاکستان آمدند و برای برخی نیز احزاب ناسیونالیست پشتون پاکستان این خدمت را انجام دادهاند.
نوع پنجم آن دسته از لیبرالهای افغانستان یا افغانستانیهای عادی هستند که پس از اولین اشغال افغانستان توسط طالبان به پاکستان آمدند. برخی از آنها پس از پایان ۱۱ سپتامبر و رژیم طالبان به افغانستان بازگشتند و برخی در پاکستان ماندند. افراد سرشناس در میان آنها پس از تسخیر مجدد طالبان به افغانستان رفتهاند، اما تعداد زیادی حتی برخی از نزدیکان مقامهای کابینه طالبان همچنان در پاکستان زندگی میکنند. چندی پیش یکی از بستگان یکی از وزیران کابینه طالبان ازدواج کرد و به همین دلیل این مراسم به جای کابل در پیشاور برگزار شد.
نوع هفتم، افغانستانیهایی عادی ضد طالبان، افرادی که در حکومت کرزی و اشرف غنی کار میکردند، روزنامهنگاران و هنرمندانی هستند که پس از تسلط طالبان به پاکستان آمدند. آنها یا نمیتوانند تحت رژیم طالبان زندگی کنند یا میترسند که اگر به افغانستان برگردند، طالبان آنها را به زندان میاندازند یا میکشند.
دسته هشتم از آن دسته از افغانستانیهایی هستند که از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی وعده پناهندگی داده شده و برای انتقال به پاکستان رفتهاند، اما آمریکا یا کانادا و غیره هنوز برای آنها ویزا صادر نکردهاند.
این رسانه نوشته است که دولت پاکستان در واکنش به همکاری نکردن طالبان در موضوع تحریک طالبان پاکستانی، تصمیم به اخراج همه افغانستانیها گرفت.
این رسانه گفته است که بیشترین نگرانی درمورد اخراج کسانی است که در دستههای هفتم و هشتم قرار میگیرند.
این رسانه افزوده است که تعداد زیادی از حامیان طالبان توانستهاند با پرداخت پول، ویزای بلند مدت و مدارک اقامتی درست کردند.
رسانه جنگ نگاشته است که بر اساس تخمینها، بیش از پنج هزار طالبان اسناد پاکستانی را به دست آوردهاند و برخی از افرادی که در کابینه طالبان حضور دارند نیز اسناد پاکستانی دارند.
این رسانه گفته است که یکی از نمونههای آن ملا اختر منصور است، هنگامی که از ایران به پاکستان آمد، پهپاد آمریکایی در بلوچستان او را هدف قرار داد و وسایل بهجا مانده از وی نشان میداد که پاسپورت کامپیوتری پاکستان داشتهاست.
با این حال گفته میشود که پاکستان هیچگونه مماشات در قسمت اخراج پناهجویان افغانستانی از این کشور ندارد. طی روزهای گذشته بیش از دوصدهزار پناهجو از این کشور اخراج شدهاند.