فرشته عباسی محقق بخش آسیا در سازمان دیدهبان حقوق بشر گفته است که اخراج پناهجویان از پاکستان تعهدهای بینالمللی این کشور را نقض میکند.
پاکستان طبق اعلامی که کرده بود از اول نوامبر تعداد زیادی از پناهجویان بدون مدرک را طی عملیات گسترده اخراج کرده و هنوز روند اخراج ادامه دارد.
دیدهبان حقوق بشر روز شنبه (۱۳ عقرب/ ۴ نوامبر) گفته است، اخراج پناهجویان افغانستانی از سوی پاکستان، آنها و بهویژه زنان و کودکان را در معرض خطر قرار میدهد.
فرشته عباسی محقق بخش آسیا در دیدهبان حقوق بشر، در این ارتباط میگوید: این اخراجها تعهدهای پاکستان را بهعنوان یکی از طرفهای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه و بر اساس اصل حقوق بینالملل عرفی مبنی بر عدم اخراج، عدم بازگرداندن اجباری افراد به کشورهایی که در معرض خطر آشکار شکنجه یا آزار و اذیت قرار دارند، نقض میکند.
دیدهبان حقوق بشر میگوید که در میان ۱.۷ میلیون پناهجوی افغانستانی بدون مدرک کسانی هستند که پس از سقوط حکومت جمهوری و رویکار آمدن گروه طالبان فراری شدهاند و منتظر قبولی ویزا از کشورهای آمریکا، بریتانیا، آلمان و کانادا هستند.
دیدهبان حقوق بشر از کشورهایی که میزبان اسکان مجدد پناهجویان افغانستانی در معرض خطر هستند خواسته است تا پاکستان را برای ثبتنام افغانستانیها بهجای اخراج تحت فشار قرار دهند. دیدبان حقوق بشر همچنین از این کشورها خواست تا روند اسکان مجدد پناهجویان افغانستانی را سرعت بخشند.
هدر بار معاون بخش حقوق زنان دیدهبان حقوق بشر میگوید: در حالی که چشمان جهان به غزه دوخته شده است، پاکستان بی سر و صدا ۱.۷میلیون نفر را به افغانستان بر میگرداند.
او گفته است که افغانستان در یک بحران انسانی گرفتار شده است، جایی که طالبان به طور سیستماتیک حقوق تحصیل، اشتغال و بسیاری موارد دیگر را برای زنان و دختران نقض میکنند.
این درحالی است که پاکستان پس از اول نوامبر ۲۰۲۳ روزانه هزاران پناهجوی افغانستانی را اخراج و به افغانستان میفرستند.