همزمان با افتتاح بیستوهشتمین کنفرانس سازمان ملل متحد یوناما گفته است که افغانستان نمیتواند یک سال دیگر را بدون صدایی در مورد تغییرات آب و هوایی سپری کند.
قبل از این، اداره حفاظت از محیط زیست طالبان با نشر اعلامیهای از عدم حضور نمایندگان این گروه در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در شهر دبی ابراز تاسف کرده و گفته بود که این اداره پلانهایی را برای ارایه در این نشست تهیه کرده بود اما به دلایل سیاسی به این کنفرانس دعوت نشد.
با اینحال رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی عمومی برای افغانستان و رییس یوناما روز جمعه (۱۰ قوس/ ۱ دسامبر) در بیانیهای گفته است که صدای افغانستان هنوز در مجامع جهانی آب و هوا غایب است و مقامات بالفعل هنوز نتوانستهاند یک سیاست مساعد و محیط عملیاتی تحت یک سیستم مدون حکومت داری برای حمایت از دسترسی به منابع مالی جهانی ایجاد کنند اما طرفهای ذیربط باید به صورت غیرسیاسی و سازنده به نفع مردم افغانستان روی این موضوع وارد شوند.
اوتونبایوا افزود: افغانستان در میان ده کشور اول آسیب پذیرترین و کم آمادگی ترین کشور برای رویارویی با اثرات تغییرات آب و هوایی قرار دارد. نزدیک به ۲۰ میلیون افغانستانی با سطوح اضطراری یا بحران ناامنی غذایی روبرو هستند که ناشی از سومین سال متوالی خشکسالی، فشارهای اقتصادی، و آسیب پذیری بالا در برابر سایر خطرهای طبیعی از جمله دو زلزله ویرانگر در دو سال گذشته است. تغییرات اقلیمی اثرات منفی بر سلامت، بهداشت، فقر، مهاجرت و جابجایی، به ویژه برای آسیب پذیرترین افراد را تشدید می کند.