شورای امنیت با عدم تمدید برخی از معافیتهای سفر، حکم تمدید ماموریت یکساله تیم نظارت بر تحریمها علیه طالبان را صادر کرد.
شورای امنیت ماموریت تیم نظارت بر تحریمها علیه طالبان و افراد و نهادهای مرتبط را که صلح، امنیت و ثبات افغانستان را تهدید میکنند، برای یک سال دیگر تمدید کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا قطعنامه ۲۷۱۶ (۲۰۲۳) را روز پنجشنبه (۲۳قوس/ ۱۴ دسامبر) به تصویب رساند و به تیم نظارت هدایت داد تا از کمیته ایجاد شده توسط قطعنامه ۱۹۸۸ (۲۰۱۱) حمایت کند و تحریمهایی را برای افراد و گروهها تعیین کند.
این نهاد شرکتها و نهادهایی که بخشی از طالبان هستند و با آنها مرتبط هستند شناسایی و آنها را تحریم خواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین از کمیته نظارت بر تحریمها خواسته است که اطلاعاتی در مورد عدم رعایت تحریمها که شامل مسدودکردن وجوه و داراییها، ممنوعیت سفر و عرضه و یا انتقال اسلحه و تجهیزات میشود، جمعآوری کند.
همچنین بنا به درخواست کشورهای عضو، کمک به ظرفیتسازی را تسهیل میکند و توصیههایی به کمیته برای اقدامات لازم برای پاسخ به عدم انطباق ارائه میکند.
لیندا توماس گرینفیلد نماینده ایالات متحده آمریکا که هیات او مسوول در مورد مسائل تحریمهای افغانستان بود، پس از رایگیری، از تمدید این حکم استقبال کرد و گفت که نتیجه رایگیری تاییدی بر اهمیت تداوم رژیم تحریمهای ۱۹۸۸ در حمایت از صلح است.
وی گفت که امنیت در افغانستان و گزارشهای تیم برای درک تاثیر تحریمها و رویدادها در افغانستان بسیار حیاتی است. این بینشها به کشورهای عضو امکان میدهد تا پیگیری کنند که آیا طالبان به تعهدات خود عمل میکنند یا خیر.
گنگ شوانگ نماینده چین گفت که این امر ضروری است که اطمینان حاصل شود که افغانستان به مرکز سازمانهای تروریستی تبدیل نمیشود.
او گفت که جامعه بینالمللی باید افغانستان را با جامعه جهانی ادغام کند و از مقررات تشویق تیم نظارت برای بازدید از افغانستان و برقراری ارتباط با همه طرفهای افغانستانی قدردانی کرد.
وی گفت که شورا باید اقدامات تحریمی را به موقع تنظیم کند تا از هرگونه تاثیر منفی بر مردم افغانستان جلوگیری کند. علاوه بر این، باید معافیتهای مسافرتی اعطا شده به برخی از مقامهای طالبان را از سر بگیرد، زیرا این ابزار ضروری برای گفت و گو و تعامل است و «نه ابزار چانه زنی برای فشار».
وی با ابراز تاسف از اینکه پیشنهاد مشخصی که هیات وی ارائه کرده بود در متن فعلی منعکس نشد، از اعضای شورا خواست تا عملگرایی و انعطاف پذیری نشان دهند و از مرحله بعدی تعامل با مقامهای افغانستان حمایت کنند.
آنا ام. اوستیگنیوا نماینده فدراسیون روسیه گفت که گزارشهای تیم، پشتیبانی مفیدی برای کمیته است. او خرسند است که متن قطعنامه به اهمیت سفر تیم به افغانستان اشاره میکند که شرط اصلی اجرای این ماموریت است.