سوبرامانیام جیشنکر، وزیر امور خارجه هند گفته است که در دو سال گذشته، برخی از دیپلماتهای افغانستان به دلیل اخذ اقامت در کشورهای ثالث، هند را ترک کردهاند، اما دیپلماتهای باقیمانده مسوولیت ادامه کار نمایندگیهای دیپلماتیک آن کشور را بر عهده گرفتهاند.
حضور دیپلماتیک جمهوری اسلامی افغانستان در دهلی نو پابرجاست و کنسولگریهای جمهوری اسلامی افغانستان در بمبئی و حیدرآباد در هند همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
به گزارش اکانومیک تایمز سوبرامانیام جیشنکر وزیر خارجه هند روز شنبه (۲۵ قوس/ ۱۶ دسامبر) گفته است که رویکرد هند در قبال افغانستان همچنان بر اساس روابط تاریخی، دوستی با مردمش و قطعنامههای مربوطه سازمان ملل است.
جیشنکر یاد آوری کرده که هند هنوز تشکیلات طالبان را به رسمیت نشناخته است و علاوه بر اینکه گفته است خاک افغانستان نباید برای هیچ گونه فعالیت تروریستی علیه هیچ کشوری استفاده شود، برای تشکیل یک دولت واقعن فراگیر در کابل تلاش کرده است.
سفارت افغانستان در دهلی نو، تحت کنترل سفیر فرید ماموندزی، ماه گذشته با اشاره به «چالشهای مداوم دولت هند»، تعطیلی دائمی خود را اعلام کرد.
گفته میشود که اعلام ماموندزی مبنی بر بسته شدن سفارت بیشتر مربوط به کشمکش داخلی و خروج حدود ۲۰ دیپلمات از هند برای پناهندگی در غرب بوده است.
همچنین معلوم شده است که زکیه وردرک سرکنسول افغانستان در بمبئی اکنون بر عملیات سفارت نظارت میکند.
جیشنکر افزوده است که از جون ۲۰۲۲، یک تیم فنی هندی در سفارت این کشور در کابل مستقر است و در زمینه کمکهای بشردوستانه و سایر موقعیتها فعال است.
وی گفت: موضع هند در قبال به رسمیت شناختن طالبان افغانستان با موضع جامعه جهانی همخوانی دارد.
وزیر امور خارجه هند همچنین به کمکهای بشردوستانه هند به افغانستان اشاره کردهاست.
او گفت: با در نظر گرفتن وضعیت وخیم در آن کشور، هند تصمیم گرفت تا با ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان کمک کند.