دیروز، ۳۰ آپریل ۲۰۲۳، بیش از پنجاه نهادمدنی، حقوق بشری و زنان معترض در یک نامه سرگشاده، سازمان ملل متحد و اعضای اشتراک کننده در نشست دوحه را خطاب قرارداده و نوشتهاند که مردم افغانستان از رهبران جهان چنین میخواهند : «با من حرف بزنید نه در مورد من»
در این نامه، اعضای امضا کننده نگرانی خویش را مبنیبر به رسمیت شناختن طالبان از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل متحد ابراز نمودند و میگویند: «به عنوان زنان افغان و اعضای جامعه مدنی و گروههای رسانهای، از این که سازمان ملل یا هر یک از کشورهای عضو آن بخواهند طالبان را به رسمیت بشناسند، خشمگین هستیم. یک گروه تروریستی که رژیم عمیقا سرکوبگر آن به طور سیستماتیک به دنبال حذف بیش از نیمی از جمعیت از جامعه بوده است. طالبانی که زنان و دختران را از حقوق اساسی بشری شان محروم کردهاند، به تنها رژیمی در جهان تبدیل شده است که از سیستم آپارتاید جنسیتی حمایت می کند. تجربه گذشته نشان می دهد که تسلیم شدن به خواسته های چنین رژیم هایی از طریق مصالحه در مورد حقوق بشر، تنها باعث تقویت قدرت آنها و طولانی شدن رنج مردم افغانستان می شود.»
همچنان آنها در این نامه تاکید نمودند که سازمان ملل و کشورهای اشتراک کننده در نشست دوحه، زنان افغانستان را نادیده نگیرند و با آنها وارد گفتگو شوند. از سوی دیگر برای جلوگیری از آپارتاید جنسیتی که به عنوان جرایم علیه بشریت شناخته میشود اقدامهای جدی انجام دهند.
در اخیر این نامه تاکید شدهاست بر کسب اطمینان از اینکه سازمان ملل متحد و جامعه بینالمللی با همه افغانستانیها همکاری میکنند تا راه را برای یک حکومت فراگیر، بر اساس خواست مردم افغانستان، با نمایندگی از همه گروههای قومی و همچنین زنان هموار کنند.
این نامه در حالی همگانی شده است که امروز اول می نشست دوحه در هوتل شرق، به طور سری برای دو روز آغاز گردیدهاست. آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل موضوع این نشست را بررسی روشهای تعامل با طالبان عنوان کرده است.
محسن آرا