ایالت متحده امریکا پس از بیست سال حضور در افغانستان بلاخره به تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شد.
پس از سقوط دولت جمهوری بدست طالبان، هزاران تن بخاطر نجات جان شان به میدان هوایی کابل هجوم بردند؛ این هجوم اما برای عدهای پایان خطر و برای عدهای دیگر پایان زندگی بود.
یک بمبگذار انتحاری در میدان هوایی بینالمللی کابل در تاریخ ۲۶ اوت ۲۰۲۱ در جریان تخلیه نیروهای بین المللی از جمله آمریکا از افغانستان خود را منفجر ساخت دست کم ۱۸۲ نفر کشته و بیش از ۲۰۰ تن زخمی برجای گذاشت.
هنگام خروج عجولانه آمریکا، عدهای کثیری از افغانستانیها به هدف اینکه تخلیه شوند و از شر طالب در امان بمانند به میدان هوایی هجوم بردند. بههمین دلیل چندین تن روی بال و محفظه تایر هواپیما خود را جابجا کرده بودند، از این میان تعدادی هنگام بلند شدن طیاره از زمین، به پایین سقوط نمودند و یا زیر تایرهای هواپیما جان باختند.
به نقل از شاهدان عینی زمانی که هواپیما تدارکاتی C17 آمریکا به پایگاه هوایی العدید در قطر به زمین نشست، بقایای انسانی در محفظه تایرهای آن یافت شده بود.
سوی دیگر قضیه، کودک یک ماهه که به روز ۲۸ اسد ۱۴۰۰ در جریان روند تخیله در میدان هوایی کابل از خانوادهاش جا مانده بود و مدت سه ماه توسط یک فامیل دیگر در کابل نگهداری میشد، پس از سه ماه به پدر و مادراش که به آمریکا منتقل شده بودند تسلیم داده شد.
یک پسر ۶ ساله دیگر نیز که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ بدون خانوادهاش به تنهایی به ایالات متحده منتقل شده بود، یک هفته قبل به دلیل بیماری لاعلاج درگذشت. نبود مادر و پدر برای طفل یکسال لاعلاجترین مریضی است که میتوان تصور کرد.
هزاران تن دارندگان کیس های P1 و P2 آمریکا نزدیک به دوسال است که در حالت بیسرنوشتی در کشورهای همسایه افغانستان زندگی را به مشقت سپری میکنند که اکثریت آنها دچار تکالیف روانی گردیده اند.
در تازهترین مورد شام روز (پنجشنبه۲۲ژوئن/ ۱ سرطان) در منطقه «گلبرگگرین» شهر اسلامآباد شخصی بنام صایم از بام طبقه ششم یک ساختمان خودش را به پایین انداخته و به زندگیاش پایان داده است.
به گفته شاهدان عینی صایم دانشآموخته دانشگاه پلیتخنیک کابل بود و از مدتی به اینسو در پاکستان، منتظر رسیدگی به پرونده مهاجرتاش به سر میبرد.
دلیل خودکشی این جوان مشکلات اقتصادی و افسردگی ناشی از تاخیر رسیدگی به پرونده مهاجرتاش خوانده شده است.
صابره نیکزاد