به گزارش رسانههای سویدن یک مرد عراقی در شهر استکهلم پایتخت این کشور روز(پنجشنبه۲۸زوئن/۷سرطان) روبروی یک مسجد قرآن را آتش زد.
آتش زدند قرآن در سویدن مجوز دارد و تا حالا چندین بار کار از سوی سیاسیون و فعالان مدنی انجام شده است. راسموس پالودان، رهبر حزب راست افراطی(خطسخت) در ماه جنوری سال جاری در نیز مقابل سفارت ترکیه قرآن را آتش زد.
اولف کریستوسون، نخست وزیر سویدن گفت که این اقدام قانونی است و مناسب نیست. من معتقدم که در شرایطی به سر میبریم که حفظ آرامش و توجه به منافع درازمدت سویدن مهمتر از همه چیز است.
در همین حال، پولیس سویدن چندین بار درخواست مجوز آتش زدن قرآن را رد کرده بود. اما دادگاههای سویدن مجوز چنین اقدام را دادند.
آتش زدن قرآن واکنشهای زیادی را از سوی کشورهای اسلامی در پیداشته است.
هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، این اقدام را به عنوان یک اقدام «نفرتانگیز» محکوم کرد.
او در صفحه توئیتر خود نوشت: «این غیرقابل قبول است که اجازه چنین اقدامات ضداسلامی در لوای آزادی بیان داده میشود. چشمبستن بر روی چنین اعمال زنندهای به معنای همدستی با آن است».
وزارت خارجه طالبان با نشر اعلامیهای روز پنجشنبه سوزاندن قرآن کریم در سویدن و اقدام مقامات این کشور را برای اعطای مجوز برای این عمل را به شدت محکوم کرد.
وزارت امور خارجه طالبان در بیانیهای اعلام کرد: «اجازه چنین اعمال ناپسند در مقابل مسجد در یکی از روزهای مقدس اسلام چیزی جز تحقیر مطلق مقامات سویدنی نسبت به این دین شریف و نزدیک به دو میلیارد پیروان آن نیست».
در این بیانیه آمده است: «ما از همه دولتها و سازمانهای مسلمان بهویژه سازمان همکاری اسلامی میخواهیم تا در پاسخ به این گونه اقدامات نفرتانگیز در سراسر جهان، همه اقدامات مقتضی را انجام دهند».
این در حالی است که طالبان با انجام حملات انتحاری در مساجد و عبادتگاهها افراد بیگناه زیادی را کشته اند. طالبان در داخل قرآن نیز مواد منفجر سازی نموده بودند.
محسن آرا