در حالیکه بیشتر از دو سال میشود که طالبان، دروازه مکتبها، دانشگاهها و مرکزهای آموزشی را به روی دختران و زنان افغانستان بستهاند، شماری از دادخواهان آموزش دختران، با فرستادن یک نامه سرگَشاده از سازمان ملل متحد و کشورهای عضو آن خواستهاند تا بر طالبان فشارهای دیپلماتیک وارد کنند.
آنان از سازمان ملل متحد خواستهاند که رفتار طالبان با زنان افغانستان را به عنوان “آپارتايد جنسیتی” به رسميت بشناسند.
این مدافعان آموزش دختران، تاکید کردند که ما از سازمان ملل میخواهیم اقدام فراتر از اعلامیهها و محکوميت بر عملکرد طالبان داشته باشد.
آنان در این نامه گفتهاند: “نیاز است تا رهبران جهان به سطح بینالمللی فشارهای دیپلماتیک بر مقامهای طالبان اعمال کنند و به گونهای جدی از بازگشایی فوری مکتبهای دخترانه و دسترسی آنان به آموزش با کيفيت در دوره متوسطه، لیسه و دانشگاه در افغانستان حمایت و اطمینان حاصل نمايند.”
در این نامه خطاب به رهبران جهادی گفتهاند: “برای رفع ممنوعيت آموزش دختران، جسورانه و هماهنگ، امروز اقدام کنند و فردا دیر خواهد بود.”
این در حالی است که روز (سه شنبه ۱۱جولای/۲۰ سرطان) شماری از اعضای جنبش شنبههای ارغوانی نیز در پیوند به مسدودماندن دروازههای مکتبها و مرکزهای آموزشی به روی دختران افغانستان اعتراض کردند.
همزمان با نشر این نامه، بعضی از فعالان حقوق آموزش به این باورند که پافشاری بر بازگشایی مکتبهای دخترانه زمینه به رسميت شناختن طالبان را فراهم میکند. اما شماری نیز میگویند “بازگشایی مکتبها و دانشگاهها به عنوان نخستین حق انسانی زنان است.
فرشته عسکری