مجمع آسیایی حقوق بشر و توسعه یا FORUM ASIA با نشر یک اعلامیهای گفته است که هزارهها با نسل کشی “آهسته” روبرو هستند.
این نهاد با نشر این اعلامیه افزوده است که هزارههای شیعه در افغانستان به عنوان یک اقلیت مذهبی که به طور تاریخی توسط دولت افغانستان، گروه های تروریستی مانند طالبان، داعش و دیگر بازیگران غیردولتی تحت آزار و اذیت قرار گرفته اند، در حال حاضر در معرض خطر جدی نسل کشی «آهسته» قرار دارند.
در این اعلامیه آمده است که طالبان بر مراسم محرم محدودیتهای شدیدی وضع کردند و در بعضی استانهای افغانستان مردم شیعه و هزاره را لت و کوب و حتا به رگبار بستند و کشتند.
پس از محدودیتی که طالبان بر جامعه شیعه و هزاره وضع کردند این گروه اعضای جامعه شیعه اسماعیلیه در بدخشان را با استفاده از زور و سواستفاده از قحطی و گرسنگی سنی میسازند.
این مجمع نگاشته است که از زمان تسلط طالبان در سال 2021، حداقل 700 غیرنظامی هزاره در 13 حمله هدفمند وابسته به داعش کشته یا زخمی شده اند.
این مجمع آسیایی مدعی شده است که چندین گروه بینالمللی حقوق بشر و نهادهای نظارتی نگرانی جدی خود را نسبت به افزایش حملات علیه هزاره های شیعه ابراز کرده و زنگ خطر یک نسل کشی احتمالی را به صدا درآورده اند.
براساس یافته های این مجمع طالبان همچنین تمامی سازوکارهای قانونی برای حمایت از حقوق بشر و حاکمیت قانون در افغانستان را لغو کرده است. آنها مقررات قانونی و رویدادهای ملی اختصاص داده شده به هزارههای شیعه را حذف کردند و از این رو جامعه را در معرض خطر بیشتر آزار و اذیت قرار دادند.
تحریم های طالبان بر شیعیان و هزاره ها عبارتند از:
۱.حذف قانون احوال شخصیه شیعیان که توسط رئیس جمهور حامد کرزی در سال 2009 تصویب شد
ممنوعیت تدریس برنامه درسی دکترین شیعه جعفری در آموزش عالی
۲.حذف (عاشورا) از تقویم کشور
۳.محدودیت در مراسم محرم
براساس گزارش موزۀ یادبود هولوکاست ایالات متحده، تا جولای 2022، بیش از 25000 نفر عمدتاً هزاره از سرزمین های اجدادی خود توسط طالبان آواره شده اند.
در همین حال، مردم در مناطق هزاره نشین به دلیل مداخله طالبان از کمک های بشردوستانه که از طریق کمیته بین المللی صلیب سرخ توزیع می شود، قطع شده اند.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت، حملات سیستماتیکی را علیه گروههای قومی و مذهبی بومی از جمله هزارههای شیعه، تاجیکها و ازبکها آغاز کردهاند. به همین ترتیب، صوفیها، سیکها و هندوها از آزار و اذیت طالبان و داعش می ترسند.
مجمع آسیایی حقوق بشر و توسعه از طالبان خواسته است که فورن محدودیتهای تحمیل شده بر حقوق اساسی مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران و جوامع به حاشیه رانده شده مانند هزاره های شیعه، از جمله آزادی مذهب یا عقیده آنها را لغو کنند.
آزادی بیان؛ و حقوق دسترسی به آموزش، اطلاعات، کار، مسافرت و اجتماعات و انجمن های مسالمت آمیز را رعایت کنند.
تعهدات بینالمللی افغانستان برای حفظ حقوق و آزادیهای اساسی بشر را کاملن محترم بشمارند و به آن پایبند باشند.
طالبان باید تنوع مذهبی و حفاظت از گروههای به حاشیه رانده شده در معرض خطر، به ویژه زنان و دختران؛ هزاره های شیعه؛ سیک ها هندوها؛ و صوفیان را در دستور کارشان قرار دهند.
این مجمع در رویکرد جهانی از همه گروههای ذینفع مرتبط بینالمللی میخواهد که از ایجاد یک مکانیسم تحقیق و پاسخگویی بینالمللی توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل برای جمع آوری، حفظ و مستندسازی شواهد در مورد تمامی موارد نقض حقوق بشر در افغانستان حمایت کنند.
کمک به افزایش آگاهی در مورد آزار و اذیت مداوم هزاره های شیعه و دیگر گروه های به حاشیه رانده شده در افغانستان صورت بگیرد.
ما به طور جدی خواستار پایان فوری حملات سیستماتیک علیه هزارههای شیعه که نشانههای یک نسلکشی را دارند، هستیم.
حفاظت از جوامع آسیب پذیر قومی و مذهبی و ارائه اقدامات حفاظتی عملی مانند ارائه ویزاهای بشردوستانه و فرصت های اسکان مجدد برای گروه های تحت آزار و اذیت مانند هزاره های شیعه.
اطمینان از ارائه عادلانه کمکهای بشردوستانه، اطمینان از اینکه کمک ها و کمک ها به همه نیازمندان از جمله جوامع به حاشیه رانده شده مانند هزاره های شیعه می رسد.
این اعلامیه در حالی صادر میشود که گروه طالبان به در خواست کوچیها در استانهای غزنی، بامیان، میدان وردک و دایکندی بیش از ۷۰ هزاره را بازداشت کردند.