صدای شهروند: وزیر آموزش فرانسه روز یکشنبه(۵ سنبله/۲۷ آگوست) پیش از شروع نیم فصل دوم مدرسه اعلام کرد که دانش آموزان حق ندارند حجاب و لباس سرتاپا یا عبا بپوشند.
خبرگزاری رویترز نوشته است که بعد از قرن ۱۹ که قوانین دست مذهب کاتولیکها را از قواعد مکتبها کوتاه کرد حال این قانون دست مذاهب اسلامی را نیز از نفوس بر مدارس دولتی کوتاه میسازد.
دولت فرانسه در سال ۲۰۰۴، حجاب را در مدارس ممنوع کرد و در سال ۲۰۱۰ ممنوعیت حجاب کامل صورت را در انظار عمومی تصویب کرد که خشم برخی از جامعه پنج میلیونی مسلمان خود را برانگیخت.
گابریل عطل، وزیر آموزش و پرورش در مصاحبه ای با کانال تلویزیونی TF1 گفت: من تصمیم گرفته ام که دیگر نمیتوان عبای را در مدارس پوشید.
او گفت: وقتی وارد کلاس درس میشوید، نباید مذهب دانشآموزان را فقط با نگاه کردن به آنها تشخیص دهید.
فرانسه با بیشترین نفوس مسلمان در بین کشورهای اروپایی در تلاش کنترول بنیادگراهای افراطی است. چندی پیش بخاطر کشته شدن یک جوانی مراکشی مسلمان این کشور حدود دو ماه شاهد نا آرامیهای شدید بود.
منبع رویترز