مشکل بی آبی و نبود کانالهای آب رسانی در غرب کابل باعث گردیده که مردم به صورت اجباری خانههایشان را ترک کنند. عکسها و ویدیوهایی در شبکه های اجتماعی دست به دست میشود که در آن تعدادی از باشندگان غرب کابل در صفهای طولانی آب قرار دارند. در این تصاویر دیده میشود که آنها برای پُر کردن بوشکههایشان شب نوبت میگیرند در کوچه میخوابند.
درکنار فقر و بیکاری و تهدید گروه طالبان آب هم به یکی از معضلهای اساسی در غرب کابل تبدیل شده است. وجود گروهها تروریستی درکابل به منظور هدف گرفتن جامعه هزاره زندگی را برای آنها تلخ نموده است. درگزارش اخیر یوناما در مورد افغانستان آمده است که ۳۵۰ نفر هزاره در حملات گروههای تروریستی در طول دوسال کشتهو زخمی شدهاند. در این گزارش گفته شده که حملات بر جامعه هزاره بعد از به قدرت رسیدن طالبان افزایش یافته است.
در گزارش اخیر سازمان جهانی غذا (WFP) نیز آمده است که ۲۸میلیون انسان در افغانستان با فقر شدید دست و پنجه نرم میکنند و در کنار گرسنگی، نبود آب نیز یکی دیگر از مشکلهای اساسی مردم افغانستان گفته شده است.
گالوب موسسه تحقیقاتی آمریکایی در یک پژوهش جدید گفته است که ۹۸ درصد مردم افغانستان خود را بدبختحساب میکنند.
اینها گزارشهایی هستند که نهادهای بینالملل براساس یافتههایشان با وجود محدودیتهای اطلاع رسانی و رسانهای درافغانستان نشر نمودند.
زیر پست شهر وضعیت بدتر از آنچیزی است که در رسانهها گزارش میشود. مردم از ترس گروه طالبان نمیتوانند رویدادها و مشکلهایشان را بهطور اساسی با رسانهها و نهادهای پژوهشی در میان بگذارند. اما با آنهم رسانهها و خبرنگاران در تلاش هستند تا از وضعیت مردم اطلاع رسانی نمایند.
تعدادی از باشندگان غرب کابل در صحبت با خبرگزاری صدای شهروند میگویند که وضعیت غرب کابل ساحه دشت برچی به دلیل کمبود آب وحشتناک است.
تقی با نام مستعار میگوید:” مردم ساحه ریگ ریشن غرب کابل در حال ترک خانههایشان هستند. او دلیل ترک خانهها را نبود آب عنوان میکند.”
او در ادامه میافزاید، یک تن از فامیلهای ما بخاطر آب از ساحه ریگ ریشن به پل خشک میرود و فقط دو بوشکه آب آشامیدنی از خانه یکی از دوستانهاش میگیرد.
محمد نام مستعار، میگوید:”در طول ۲۴ ساعت فقط برای نیم ساعت آب از شرکتهای آبرسانی فعال میشود و آنهم در نصف شب آب میآید و اگر کسی متوجه نشود نمیتواند آب ذخیره کند. او میگوید، وقتی ما به شرکتهای آبرسانی به دلیل نبود آب شکایت میکنیم که چرا آب نداریم. شرکتهای آبرسانی در جواب ما میگویند که سطح آب خیلی پایین رفته و ما نیاز داریم که چاه عقیمتر بزنیم، اما گروه طالبان اجازه چاه عمیق بیشتر را به ما نمیدهند.”
محمد در ادامه میگوید، اگر مشکل آب حل نگردد احتمال دارد مردم غرب کابل مخصوصن ساحه ریگریشن خانههایشان را ترک کنند. او میگوید:” همسایه ما یک تانکر آب را خریده بود و به خانه خود آورد وقتی آب را در تانکر خانهاش خالی کرد، مقداری از آن جای نشد و صاحب تانکر مردم محل را برای خالی کردن تانکر صدا زد. در یک لحظه چنان وضعیتی بالای تانکر آب آمد که انگار روز محشر باشد.”
مقامات طالبان تا حالا در این مورد هیچ اظهار نظری نکردهاند.
محسن آرا