پارلمان اروپا در یک بیانیه گفته است که طالبان مرتکب نقض حقوق بشر هزارهها، تاجیکها، هندوها، سیکها، جوامع ( الجیبیتی) و مقامات پیشین دولتی میشوند و باید به این رفتارشان پایان دهند.
در این بیانیه آمده است که از زمانی که طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفتهاند، این گروه مرتکب نقض حقوق بشر از جمله دستگیری، بازداشت، آدم ربایی، شکنجه، و کشتار هدفمند مدافعان حقوق بشر، به ویژه مدافعان حقوق زنان، روزنامه نگاران، پزشکان، معلمان، به حاشیه رانده شده، گردیدهاند.
این بیانیه که روز چهارشنبه ( ۱۲ میزان/ ۴ اکتبر) از سوی پارلمان اروپا نشر شده آمده است که طالبان مرتکب نقض فاحش حقوق بشری گروههایی مانند هزارهها، ترکمانها، هندوها، سیکها، تاجیکها و جوامع ( الجیبیتی+کیو) و نیز مقامات پیشین دولتی و اعضای نیروهای امنیت ملی افغانستان شدهاند.
پارلمان اروپا در این بیانیه گفته است که در حالی که علیرغم اعلام «عفو عمومی» به منظور حمایت از کارمندان دولت پیشین، گزارش اخیر سازمان ملل متحد نشان میدهد که بیش از ۲۱۸ قتل فراقانونی، ۱۴ مورد ناپدید شدن، بیش از ۱۴۴ مورد شکنجه و بدرفتاری، و ۴۲۴ دستگیری خودسرانه و بازداشت مقامات پیشین دولت افغانستان و نیروهای امنیتی از زمان به قدرت رسیدن طالبان صورت گرفته است.
همچنین در این بیانیه سیاست آپارتاید جنسیتی و خشونت مداوم و نقض حقوق بشر در افغانستان، از جمله دستگیری خودسرانه، ناپدید شدن، شکنجه و کشتار هدفمند مقامات پیشین دولتی و اعضای نیروهای امنیتی افغانستان را به شدیدترین وجه محکوم میکند.
پارلمان اروپا از مقامات طالبان خواسته است که مسیر خود را تغییر دهند و افغانستان را با احترام کامل به تعهدات حقوق بشری بین المللی و تعهد اعلام شده علنی به عفو عمومی، به نظم بین المللی بازگردانند.
در این بیانیه پارلمان اروپا خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط مطیعالله ویسا، ژولیا پارسی، ندا پروانی، مرتضا بهبودی، رسول پارسی و همه کسانی که به ناحق زندانی شدهاند و گفته است که تحقیقات کامل در مورد ناپدید شدن اجباری عالیه عزیزی و حمله به مرکز آموزشی کاج باید صورت بگیرد.
پارلمان اروپا از طالبان میخواهد که تا به سرکوب زنان و دختران پایان دهند و آزادیها و حقوق اساسی آنها را به طور کامل رعایت کنند. از کشورهای عضو میخواهد که ویزاهای بشردوستانه بیشتری برای زنان و دختران افغانستانی که تحت آزار و اذیت قرار گرفته اند صادر کنند.
همچنین در این بیانیه از اتحادیه اروپا خواسته شده است که به دنبال اقدامات بیشتر علیه رهبری طالبان باشد که مسوول ادامه بدتر شدن وضعیت حقوق بشر است.
در این بیانیه گفته شده است تا زمانی که طالبان استانداردهای بینالمللی حقوق بشر را رعایت نکنند روابط بین اتحادیه اروپا، کشورهای عضوآن و مقامات طالبان عادی سازی نشود.